söndag 23 oktober 2011

Achtung: tyska satelliten att krascha ner ikväll, kommer inte att landa i Tyskland

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/22/achtung-german-satellite-to-crash-down-tonight-wont-land-in-g/:
Achtung: tyska satelliten att krascha ner ikväll, kommer inte att landa i Tyskland
Som om det inte vore svårt nog att hålla ditt hus säker från inkasserare dessa dagar, nu har du något annat att oroa sig: en fallande tysk satellit kallas ROSAT. Den tyska Aerospace Center har uppskattat att hunk av eliminerat, extra-orbital metall kommer in i atmosfären någon gång mellan 19:30 ET ikväll och 01:30 ET i morgon. Det är okänt om någon av de ting kommer att överleva återinträdet, men 1,7 ton teleskop spegel ombord mycket väl kan, slående ytan vid en hastig 17.398 MPH. Myndigheten vet inte var det kommer att falla, men lugnande säga att det inte kommer att drabba Europa - tyska forskare i princip tala om för resten av världen att spendera hela natten oroande medan de slumra bort, fredligt. Åtminstone blir det inte ta någon av dess orbital bröder med det ...

Achtung: tyska satelliten att krascha ner ikväll, kommer inte att landa i Tyskland ursprungligen visades på Engadget , lör, oktober 22, 2011 18:10:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Space.com | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar