söndag 23 oktober 2011

Hur Pitch Jeff Bezos (och andra "Giant-Brained Aliens")

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/M676AkRgqn8/:
big.brain.alien

Är Jeff Bezos verkligen gillar en "jätte-brained främmande?" I kategorisera Amazonas grundarens ovanligt geni, jämför Google (och tidigare Amazon) ingenjören Steve Yegge Bezos och sådana som honom till "hyper-intelligenta utomjordingar med en tangentiell intresse för mänskliga angelägenheter. "Han försöker vara respektlös. Han försöker bara förklara hur man ska kasta en idé till någon som Bezos. (Det korta svaret: antar att han redan vet allt om ämnet du ska presentera, inga bilder och "ta bort var tredje stycket" i din pitch).

Yegge gör detta på en uppföljning efter på Google + till hans tidigare rant på Google + och Amazon.

Om du inte har hört talas om Steve Yegge ännu, han är killen som av misstag delade en 4500-plus-ord pekade kritik om brister i Google +, hans tidigare arbetsgivare, Amazon, bland annat offentligt på mycket sociala nätverket var han kritiserade . Inlägget var tänkt att delas mellan hans kollegor, men det verkar som Google + 's cirklar för att dela ens kan vara förvirrande för dem som jobbar på Google. ( Den fullständiga rant postades Hacker News här .)

Den inledande inlägg gjorde rundor, även arbeta hela vägen upp i kedjan till Googles grundare Sergey Brin. På Web 2.0 den här veckan var Brin tillfrågades om memo, som han lite skämtsamt svarade: "Jag slutade läsa den efter de första 1.000 sidor eller så". Googles kredit, trots att detta är en episk Svara-All-typ misslyckas och att ha "potentiell PR-mardröm" skrivet över hela sig, företaget valt att inte sparka Yegge, och i stället ta hans nötkött i beaktande. Turning en rynka pannan upp och ner, eller ett minus till ett plus, om du föredrar. Personligen applåderar jag Google för hur det hanteras den här situationen. Vi gör alla misstag, och tydligt Yegge var, minst sagt, att försöka vara konstruktiv i sin kritik. I varierande grad, har vi alla där.

Efter att göra med en hel del media (och interna) uppmärksamhet, var Yegge tillbaka på Google +, och beslutade att använda plattformen för att klargöra några av hans tidigare uttalanden , särskilt om hans tidigare arbetsgivare, Amazon, och dess grundare Jeff Bezos. I sitt första manifest, som Yegge att Bezos som "Dread Pirate".

På fredag ​​morgon, förklarade Yegge (för närvarande en ingenjör på Google):

Jag har fortfarande många vänner på Amazon. Faktum är att platsen är full av människor jag beundrar och respekterar. Och fram till nu har jag berömde mig på min professionalism när jag har pratat om Amazon. Uppsamlare för företaget, även i en intern promemoria, var okaraktäristiskt oprofessionellt av mig. Så jag har känt ganska skuld för den senaste veckan.

Så, i sin tjänst, försök Google ingenjör för att måla en mer balanserad bild av miljardären geniet bakom Amazon, Ge innehåll åt sina tankar genom avser en särskild erfarenhet hade han kasta VD på en av hans idéer.

Innehållet är mycket likt ett inlägg Joel Spolsky skrev för Inc. Magazine tillbaka i 2008 , där han berättade sin erfarenhet av att arbeta för Microsoft, och särskilt, Bill Gates. Spolsky skrev inlägget strax efter Gates avgått från Microsoft för att fokusera på sitt välgörenhetsarbete. Det gav många utomstående en inblick i Gates ledarstil och introducerade många till miljardären s

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar