fredag 21 oktober 2011

EU inleder två första Galileo-satelliter i dag, som satellit-navigationssystem raglar framåt

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/21/eu-to-launch-first-two-galileo-satellites-today-as-sat-nav-syst/:
EU: s Galileo-systemet har drabbats av förseningar och överskridna budgeten under de senaste månaderna, men dess framtid ser något ljusare, nu när de två första satelliterna är primade för lansering. Den europeiska rymdorganisationen förväntas skicka satelliter i rymden i dag, som en del i ett långsiktigt projekt som kommer att kosta uppskattningsvis 7000000000 € (ca $ 9600000000). Tänkt att lyfta från Kourou, Franska Guyana, paret av satelliter kommer att rida på baksidan av en rysk raket till en höjd av nästan 15.000 miles, där de kommer att testa systemet fungerar både i rymden och på jorden. Om allt går enligt planerna kommer de också bli Galileos första operativa satelliter, som banar väg, tjänstemän hopp, för många fler att följa. I själva verket är EU-kommissionen vill slutföra 30-satellitkonstellationen fram till år 2019, med två planerade att lanseras under varje kvartal, med början 2012. Tanken är naturligtvis att erbjuda européerna ett alternativ till USA som drivs GPS, med en gratis konsumenttjänst planerad att lanseras i 2014, följt av en mer exakt, avlönad tjänst år 2020. Trots oro för budgeten tornar över projektet, som enligt EG, har redan plågats upp en utveckling och användning räkningen på över € 5 miljarder euro ($ 6800000000), sedan 2003. Kommissionen kommer att presentera en färdig förslag om att EU-regeringarna i slutet av året, i hopp om att få den där extra € 7 miljarder euro, även om det kan ställas inför mer akut kritik, med tanke på dagens buttre ekonomiska klimat. Det återstår emellertid osannolikt att Galileo helt kommer att stängas, eftersom EU säger att det skulle kunna ta in en extra € 90 miljarder årliga intäkter, när de är avslutade.

EU inleder två första Galileo-satelliter i dag, som satellit-navigationssystem raglar framåt ursprungligen visades på Engadget fre, 21 oktober 2011 04:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Business Week | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar