fredag 21 oktober 2011

HP: s Chief Strategy and Technology Officer Shane Robison att avgå 1 november

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/hEYMgtcHhXQ/:
Shane Robison

HP har just meddelat att dess vice VD och chef strategi och teknikchef Shane Robison går i pension, effektiv 1 november.

Robison, en 11-årig HP-veteran, var även en medlem av företagets verkställande råd. I sin roll var han ansvarig för utformningen av HP: s företagsstrategi och teknik dagordning. Han hjälpte till att leda HP: s forskning och utveckling och har fått flera av bolagets största fusion och aktiviteter förvärv. HP meddelade också att det inte kommer att ersätta den roll som Chief Strategy och teknik officer.

Han var en av fyra främsta arkitekter av HP: s fusion med Compaq. Tidigare var Robison Senior Vice President och Chief Technology Officer på strategi och teknik på Compaq. Innan han började på Compaq var Robison VD för Internet-teknik och utveckling på AT & T Labs.

"Shane har varit en stark innovatör för vår verksamhet grupper och andra företag divisioner", säger Meg Whitman, HP president och chief executive officer. "Hans passion för forskning och utveckling har lett till att innovationen fortsätter på HP."

Medan han går i pension, kommer Robison avgång mitt i oron och och övergång på företaget. HP precis genomfört en omgång av uppsägningar och Whitman tog rodret som VD med Leo Apotheker ut. Whitman uppenbarligen har en agenda och strategi för att få HP tillbaka på rätt spår och kanske detta inte inkluderade Robison.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar