torsdag 20 oktober 2011

GM demos kollisionsförhindrande system med hjärna och lång räckvidd

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/20/gm-demos-accident-avoidance-system-with-brains-and-long-range/:
GM kollisionsvarningssystem
Kollisionsundvikande system är inte precis nya, spännande nyheter längre. Men de flesta av dessa system, även de som rycker ratten ur händerna , helt enkelt upptäcka hinder - de inte talar med varandra. GM: s nya prototyp använder Dedicated Short Range Communication (DSRC) att dela data med andra fordon. Bilarna inte bara upptäcka andra bilister, men bygg-zoner, polis aktivitet och långsammare eller stillastående trafik. Till skillnad från ett liknande koncept från Ford , har GM inte bara prata bilar i närområdet, men kan upptäcka problem upp till en fjärdedel mil på vägen, erbjuder massor av varning dags för dig att ändra kurs eller slå dem sönder. Vi tror att bolagets bedömning att ett sådant system skulle kunna undvika 81-procent av krascher i USA är en smula optimistisk trots - klart att de inte inser hur stor av idioter de flesta förare är.

GM demos kollisionsförhindrande system med hjärna och lång räckvidd publicerades ursprungligen på Engadget tor, oktober 20, 2011 01:21:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Bredband | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar