lördag 27 november 2010

Caltech forskning kan leda till kvantum hårddiskar, nätverk, universum parallella

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/27/caltech-research-could-lead-to-quantum-hard-drives-networks-pa/:
Quantum något har oftast fallit i våra ofta används kategorin "awesome saker som aldrig kommer att hända," men om en besättning av forskare vid California Institute of Technology har något att säga om det, kommer de snart att ändra öden detta här segmentet. Teamet har nyligen visat stort fastna för ett kvanttillstånd som lagras i fyra rumsligt skilda atom minnen, och samtidigt som förmodligen blåste av locket de flesta kranier läser detta just nu, är fördelningen ganska intressant. I huvudsak har de avslöjat ett stort gränssnitt mellan atom minnen, som sägs "representera något som liknar en dators hårddisk för sammanflätning." Vid en förlängning, kan det bana väg för kvant-nätverk, och i sin tur, massiv duk av kvantdatorer. Vi är självklart årtionden ut från att förstå vad allt detta betyder för den gemensamma datoranvändare, men kom bara ihåg detta: ". För en intrasslad quantum system, inte föreligger några objektiva fysiska verkligheten för systemets egenskaper" Och du tyckte att Matrix var djup.

Caltech forskning kan leda till kvantum hårddiskar, nätverk, universum parallella publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 27 Nov 2010 11:43:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Electronista | källa Caltech | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar