lördag 22 januari 2011

Kina nationalizes elva sällsynta jordartsmetaller gruvor för miljö-och strategiska skäl

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/21/china-nationalizes-eleven-rare-earth-mines-for-environmental-and/:
De flesta av våra favorit prylar är byggda med delar tillverkade av sällsynta jordartsmetaller mineraler, och som många av er redan vet, producerar Kina lejonparten av prylarna. Så nyheten att Hu Jintao och bolaget har nyligen tog kontroll över 11 sällsynta jordartsmetaller gruvor för att tätare hantera gruvornas produktion är av stort intresse för högteknologiska företag och konsumenter över hela världen - och kan innebära din nästa hybrid , smartphone , eller PC fick bara lite dyrare. Det kinesiska ministeriet av mark och resurser visar att nationalisering av anläggningarna föranleddes av olaglig band gruvdrift och dumpning av giftigt avfall i vattendragen, men med tanke på Kinas löfte att minska sällsynta jordartsmetaller exporten med tio procent i år verkar det sannolikt att röra sig eller hur inte helt drivs av miljöhänsyn. Konsumenterna behöver inte oroa er för mycket, men liksom Japan och USA är för närvarande söker efter sätt att bryta Kinas monopol på sällsynta jordartsmetaller och hålla oss spola i prisvärd platt-TV och hybridbilar i många år framöver.

Kina nationalizes elva sällsynta jordartsmetaller gruvor för miljö-och strategiska skäl som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 21 Jan 2011 21:26:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Yahoo | källa Ministeriet av mark och resurser (1) , (2) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar