torsdag 10 februari 2011

Forskare syftar till att ersätta koppar med aluminium som kapellmästare i system Auto Power

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/10/researchers-aim-to-replace-copper-with-aluminum-as-a-conductor-i/:
Som varje ensam katt dam med en polis scanner vet, är priset på koppar så högt som det någonsin varit - och det finns ingen anledning denna trend kommer inte att fortsätta. Naturligtvis påverkar detta mer än de kryper att smyga in i källare för att stjäla VVS: ovannämnda formbar metall är för närvarande den bästa ledaren för kraftgenerering ombord system i bilar. Men med lite tur detta kan snart ändras. För att ersätta koppar med aluminium i strömförsörjningssystem, flera problem måste åtgärdas, bland annat det faktum att aluminium kryper som temperaturer ökar, och den frätande effekten av att föra de två materialen tillsammans. Bland de insatser Technische Universität München (TUM) och BMW för att få aluminium i EV s, LEIKO kontakten använder en metallhylsa lakan och en tryckfjäder att koppar och aluminium element att hålla kontakten. Om allt går enligt planerna, förutspår Fortums professor Udo Lindemann (inte att förväxla med Udo Dirkschneider, det lilla frontman i tyska heavy metal-band Acceptera och UDO) att "högspännings-system ombord på de flesta elektriska fordon som ska grundas på aluminium år 2020. " Kolla in en fantastisk bild av Dirkschneider efter rasten.

Fortsätt läsa Forskare syftar till att ersätta koppar med aluminium som kapellmästare i elsystem auto

Forskare syftar till att ersätta koppar med aluminium som kapellmästare i elsystem auto ursprungligen visades på Engadget tor, 10 Feb 2011 03:04:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Green Car Congress | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar