torsdag 10 februari 2011

Pelikan Imaging prototyp array kamera kan göra dina bilder bättre, telefoner tunnare (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/10/pelican-imagings-prototype-array-camera-could-make-your-picture/:
Pelicans prototyp array kamera kan göra dina bilder bättre, telefoner tunnare (video)
Om du vill söka efter liv på en annan planet du inte bygga ett radioteleskop som är miles bred bygger du ett gäng mindre och skapa en rad ur dem. Som det visar sig att grundidén fungerar för att fånga synliga våglängder också. Det kallas ett plenoptic kamera , med hjälp av en matris med mycket små linser som, när de kombineras, kan skapa en bild så bra som en större. Pelikan Imaging är till stor del intresserad av Slim Factor denna typ av system kan erbjuda, potentiellt möjliggör tunnare telefoner, men detta kan också öppna dörren för en del intressanta effekter. Kolla in videon efter pausen för ett exempel på den dynamiska bländaren kontrollera denna typ av setup kan tillåta, där du kan ändra fokalplanet av en bild när den togs. Mot bakgrund av storleken av arrayen här du antagligen inte kunde göra något alltför galet, som tar en bild genom ett träd, men de dagar dåligt fokuserad bilder från kameramobilen kan äntligen vara slut - när det verkligen kommer till marknaden.

Fortsätt läsa Pelican Imaging fylking kamera prototyp kan göra dina bilder bättre, telefoner tunnare (video)

Pelikan Imaging prototyp array kamera kan göra dina bilder bättre, telefoner tunnare (video) som ursprungligen visades på Engadget tor, 10 Feb 2011 11:05:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink CNET | källa Pelikan Imaging | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar