söndag 20 mars 2011

Nanopartiklar bläck print 3D antenner "storleksordningar" bättre än din tråkiga 2D-antenn

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/20/nanoparticle-inks-print-3d-antennas-orders-of-magnitude-better/:
Nanopartiklar bläck print 3D antenner "storleksordningar" bättre än din tråkiga 2D-antenn
Om du vill ha bättre mobil mottagning är det dags att gå litet eller gå hem, med forskare vid University of Illinois komma upp med en nanoskala tryckteknik som möjliggör inrättandet av så kallade 3D-antenner. Självklart, om du är på jakt efter signal i Flatland alla antenner till viss del tredimensionella, men dessa rotskott är tryckta med bläck silver nanopartiklar på en böjd substrat, som visas upp där borta. Den resulterande komponenter "uppvisar prestationsmått som är en storleksordning bättre än den för Monopole antenn konstruktioner." Faktum är att dessa skapelser sägs närma sig Chu-Harrington Högsta teoretisk prestanda i en antenn. Viktigast? De ser ganska förbaskat cool. Skam de kommer sannolikt befinner sig undangömd inuti en enhet chassi - när de faktiskt går i produktion.

Fortsätt läsa nanopartiklar bläck print 3D antenner "storleksordningar" bättre än din tråkiga 2D-antenn

Nanopartiklar bläck print 3D antenner "storleksordningar" bättre än din tråkiga 2D-antenn publicerades ursprungligen på Engadget on Sun, 20 Mar 2011 01:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Daily Tech | källa University of Illinois | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar