söndag 20 mars 2011

Permanent beläggning mot imma kan betyda slutet för ångande specifikationer

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/20/permanent-anti-fog-coating-could-mean-end-to-steamy-specs/:
Om du inte är blind, eller helt enkelt utanför systemet, har du antagligen märkt en ökning av folk gunga glasögon som tillbehör för sent, men för dem av oss som bär saker ur nödvändighet, det finns ingen tar bort dem när Våra linser dimma upp. Tur för oss, grupp kanadensiska forskare har patenterat en ny permanent beläggning mot imma som de påstår är den första i sitt slag. Att se till att saker inte tvätta bort, besättning tillämpat fyra på varandra av molekyler till ett genomskinligt material (antingen glas eller plast) innan överliggande det med polyvinylalkohol , så att vatten sprids jämnt och undvika den ångande-fönster effekt. Resultatet? En super tålig, flerskiktade beläggning som inte kommer att smitta av sig, oberoende av underlig villkor du och ditt ansikte möter. Dess skapare se oändliga applikationer för sin uppfinning, inklusive vindskydd, visir, kameralinser, och, naturligtvis, glasögon. Nu när det är ur vägen, föreslår vi att de inriktar sina ansträngningar på svett-mindre näsa kuddar.

Permanent beläggning mot imma kan betyda slutet för ångande specifikationer som ursprungligen visades på Engadget on Sun, 20 Mar 2011 04:04:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Slashdot | källa Université Laval | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar