tisdag 5 april 2011

Federala åklagare utreder Pandora, andra smartphone apps över integritetsfrågor

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/04/federal-prosecutors-investigating-pandora-other-smartphone-apps/:
Apps samla användarnas information utan deras kunskap kan inte vara något nytt , men det är inte varje dag vi ser saker stiga till samma nivå som Federal Grand Jury undersökning. Det hände idag, dock med federala åklagare i New Jersey lansera en sond för att avgöra om smartphone apps har samlat personlig information som en enskild placering utan att vara lämpligt på framsidan om det. Hittills har endast Pandora och en oberoende utvecklare har trätt fram och sagt att de har fått stämningar, men Pandora säger att det tror att sonden är en branschgemensam en, och att det är "inte ett specifikt mål av undersökningen." Som Wall Street Journal noterar är undersökningen också fortfarande bara i början och får väl inte leda till faktiska avgifter, men det verkar vara längre än bara app beslutsfattarna själva. En "person som känner till frågan" har sagt till Wall Street Journal att både Apple och Google har uppmanats att lämna information om program och beslutsfattare app i fråga, trots att ingen är att kommentera saken offentligt för tillfället.

Federala åklagare utreder Pandora, andra smartphone apps över integritetsfrågor publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 4 April 2011 22:56:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Wall Street Journal | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar