söndag 3 april 2011

Motiv: BILDESSÄ: Bilder från första planetbanor

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/HAjyr_drr2I/photoessay-images-from-first-orbits.ars:

Denna vecka släppte NASA de första bilderna att dess Messenger sond skickas tillbaka efter att det gick in i bana runt solsystemets innersta planet, Merkurius. Dessa var inte de första bilder tagna av kvicksilver från en rymdfarkost, eller ens de första bilderna av Merkurius som fattats av Messenger, som hade passerat planeten flera gånger eftersom det manövrerade sig i omloppsbana. Så varför går in i omloppsbana en big deal?

I vissa avseenden går i bana innebär att vi är där för att lära stället för att bara upptäcka. Vi plockade upp märkliga saker som Voyagers sköt förbi de yttre planeterna i vårt solsystem, men den snabba förbiflygningar tenderat att ge en begränsad, statisk bild av planeterna de besökte. När vi återvände med senare rymdfärjor, vi fick spåra saker som årstiderna på planeterna och deras månar, den utvecklingen av deras ringar och förändringar i deras atmosfärer. Om ett pass ger något intressant, är det möjligt att gå tillbaka runt och har en annan look.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar