söndag 3 april 2011

Weird Science finner bottomonium "särskilt attraktiv"

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/2KGV0W-jV3I/weird-science-finds-bottomonium-particularly-attractive.ars:

Jag antar att detta innebär att det måste finnas en uponium också: Någonstans längs min utveckling i någon som låtsas veta fysik, blev jag medveten om att en partikel som bildas från en av de tyngre än vanligt kvarkar hade ett udda namn. Den hopkoppling av en charm och sin mindre charmiga anti-charm har fått namnet "charmonium." Vad jag försummat att uppskatta är att detta namnkonventionen är generisk. Varje kvark ihop med sin antikvark faller under rubriken "quarkonium", som har ganska olyckliga konsekvenser när den tillämpas på botten kvark, som visas i Inledningsfraserna i ett förhandsexemplar fysik papper : "Heavy quarkonium spektroskopi (studiet av tunga kvark- antikvark bundna tillstånd, såsom bottomonium (b / anti-B) har) länge betraktats som ett idealiskt laboratorium för undersökning av den interaktion som styr struktur quarkonia, kvantkromodynamiken (QCD). Bottomonium är särskilt attraktiv på grund av den mycket rikt utbud av bundna tillstånd under öppet-smak tröskel. "

Jag har ingen aning om vad en "öppen-smak tröskel" kan innebära, men jag kommer säkert ihåg "bottomonium är särskilt attraktiv" lite.

Detta skulle nog inte ha gjort det tidigare Institutional Review Board: IRBs finns för att skydda potentiella försökspersoner från experiment som kan vara skadligt eller en allmän slöseri med tid. Det verkade de inte var uppmärksamma när dessa experiment kom upp för granskning , med tanke på de experiment som deltar "med personer som nyligen genomgått en oönskad uppstyckning se ett fotografi av sin ex-partner som de tycker om att bli avvisad" medan fyllda inuti en MRT röret. Ytterligare dom för det tillvägagångssätt som kommer från fynd: flera områden av hjärnan som är inblandade i behandlingen fysisk smärta blev aktiv när det handlar om känslomässiga baksmälla för att dumpas.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar