söndag 24 april 2011

Startup är headsetet bada din hjärna i ultraljud, kan hjälpa mot cancer, även

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/24/startups-headset-will-bathe-your-brain-in-ultrasound-might-hel/:
Det vetenskapliga samfundet har tillbringat ett decennium utforskar ultraljud som ett sätt att bryta igenom blod-hjärnbarriären - ett lager av tätt packade celler som omger hjärnan "blodkärlen s, vilket gör det svårt för läkare att ge cellgifter och andra behandlingar för att cancerpatienter. Hittills dock ultraljud-baserade tekniker har mest åberopat komplexa och ofta kostsamma utrustning, inklusive MRI -maskiner och infusionspumpar. Men forskare vid start kallas Perfusion Technology tror att de har kommit med en mindre invasiv, mer kostnadseffektivt alternativ - ett nytt headset utvecklat för att ge låg intensitet ultraljud terapi för att hela hjärnan under loppet av förlängd behandling perioder. Detta tillvägagångssätt skiljer sig markant från de flesta andra metoder, som vanligtvis riktar mindre områden i hjärnan med hög intensitet ultraljud doser. Som med de flesta andra potentiella genombrott, dock behöver Perfusion s teknik fortfarande att genomgå några större tester. Bolaget har redan genomfört flera tester på djur, men sista gången en liknande metod åtalades på människor, slutade många frågor upp som lider av kraftig blödning. Och som inte låter bra alls.

Startup är headsetet bada din hjärna i ultraljud, kan hjälpa mot cancer, också ursprungligen visades på Engadget på Sun, 24 Apr 2011 15:16:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa TechnologyReview | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar