söndag 24 april 2011

Weird Science får sin freak på att slå restless leg syndrome

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/ic9zgYGy7P8/weird-science-gets-its-freak-on-to-beat-restless-leg-syndrome.ars:

Det är trevligt att ha alternativ: Restless legs syndrom är obehagligt nog att hålla folk vakna och de flesta av dem har fastnat tar långa promenader för att lindra obehag nog att där dess drabbade kan somna om. En fallrapport i Sleep Medicine visar att någon har hittat en alternativ palliativ, ett som inte kräver lämnar sängen: kön. Och om det är tillgängligt, personen i fråga har funnit att onani fungerar lika bra (för lindring av obehag, åtminstone).

Eftersom glada människor suger: Du kan se det som ett slags omvänd skadeglädje. Istället för att ta glädje i misär hos andra, verkar det som olyckliga människor är ännu mer olycklig när de runt omkring dem är lyckligare. Tidigare jämförelsen skyldiga att upprätta denna relation-korrelera livstillfredsställelse med självmord-bara var möjligt i mellan länder, vilket lämnar öppet för möjligheten att skillnaderna i självmord är en produkt av andra kulturella influenser. I denna nya papper, författarna gå igenom och analysera data om en state-by-statlig nivå, och hitta relationen fortfarande håller.

Den lyckligaste stat med en låg självmordsfrekvens? Hawaii, som borde förvåna någon. Colorado är bara en aning lyckligare, men har en självmordsfrekvens som är nästan dubbelt.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar