onsdag 15 juni 2011

Konsol vs PC redux: hur mobila spel kommer att förändra branschen (igen)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/15/console-vs-pc-redux-how-mobile-gaming-will-reshape-the-industr/:
Konsol vs PC redux: hur mobila spel kommer att förändra branschen (igen)
De är ett växande hot, dessa enkla spel med sin enkla design, enkla kontroller och enkel grafik. De erbjuder inte fullt ut, premie erfarenhet att den verkliga gamers vill ha. De är inte hardcore nog. De är inte tillräckligt allvarlig. De är alldeles för ... casual.

På 90-talet dessa var alla klagomål används för att beskriva stärka konsolen hot. Då, en yngre mig slösas bort hans magra inkomster på lokal Babbages eller Electronics Boutique, butiker fyllda av PC-spel i pappkartonger - konsol titlar förpassas till några små hyllor. Det skulle inte ta lång tid för dessa konsoler att ta över dessa butiker, och längs vägen, hela branschen. Mellan bara 1998 och 2006 Console försäljningen mer än fördubblats, från $ 2,5 miljarder $ 6700000000, medan PC-spel sjönk från $ 1,8 miljarder $ 970.000.000. Även FPS, exklusiva domän PC, är en gång nu en konsol företag, med Call of Duty: Black Ops lansering på 4.900 tusen försäljningen på Xbox 360 och PS3. PC-versionen, under tiden sålde mindre än 400.000 exemplar (NPD klumpas ihop dem med försäljningen av Nintendo DS och Wii versioner).

Vem bryr sig om antik historia? Om du är en gamer du borde, eftersom det händer igen. Men den här gången, sin konsol gamers lobbyföretag samma klagan på Angry Bird spelare, Ord med vänner missbrukare, och ständigt lömska Frukt Ninjas. Som smartphones och tablets få mer kraftfull, ser den särskilda spelautomat mer och mer pittoreska. Där en gång mjukvara hårdvara som stöds i en stor, lycklig familj, det blir allt lite mer ... osammanhängande. För en spelare som mig, det är lite oroväckande. Om app gaming gör för konsoler vad dessa konsoler gjorde till datorn scenen för ett decennium sedan, är en hel del stora Game Studios kommer att vara i trubbel, och en hel del spelare kommer att vara längtar efter att fornstora dagar.

Fortsätt läsa Console vs PC redux: hur mobila spel kommer att förändra branschen (igen)

Konsol vs PC redux: hur mobila spel kommer att förändra branschen (igen) som ursprungligen visades på Engadget , ons, 15 Jun 2011 12:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar