onsdag 15 juni 2011

Windows Phone uppdatera schemat: en större version per år

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/pQUup0Fm-tA/windows-phone-update-schedule-obliquely-confirmed-one-major-version-a-year.ars:

Tidigare väntat, men aldrig tidigare bekräftat, planer för Windows Phone uppdateringar har Microsoft varit framgå klart en platsannons , av alla saker. Först märkte av MobileTechWorld , lediga spec beskriver uppdateringen politik för plattform-en större uppdatering om året, och några ospecificerat antal mindre uppdateringar. Den ståndpunkt i fråga, ett Program Manager roll, kommer att driva utvecklingen av dessa smärre uppdateringar.

Med Windows Phone "Mango" på grund i höst, cirka ett år efter lanseringen av plattformen, bekräftelse är detta inte i sig oerhört förvånande. Vad är lite mer förvånande är hur vi lärt oss om politiken. Trots att företaget uttryckligen säger att regelbundna uppdateringar är en "viktig del" av sina planer för plattformen har det slutat alltid kort förklara precis vad den menar med "vanliga". Under de första åtta månader på marknaden har Windows Phone varit uppdateras tre gånger, men bara en av dessa uppdateringar-den "NoDo" kopiera och klistra update-som faktiskt lämnat några funktioner till slutanvändare. Den andra uppdateringar var "pre-NoDo," som gjorde det möjligt att uppdatera till NoDo, och en post-NoDo efterföljande säkerhet fix.

Denna platsannonsen bekräftar att mönstret för det första året kommer att upprepas under kommande år, men förhoppningsvis utan samma igångkörningsproblem som orsakat så mycket huvudbry för NoDo och pre-NoDo uppdateringar.

Windows Phone spår IOS och Android i ett antal viktiga funktionella områden, mer regelbunden uppdatering, för att fylla funktionella underskott och få de förbättringar i användarnas händer, verkar vara en självklar strategi. Så är en större uppdatering om året nog? Det säkert kan vara: IOS har en liknande schema för en större utsläpp var 12 månader. Men det finns en skillnad: IOS lägger till dessa ett stort antal mindre uppdateringar, både rikare än antalet Windows Phone har fått hittills, och mer användbart. Utan dessa frekventa mindre uppdateringar, en strategi som ligger närmare Android, som har en ny betydande utsläpp ungefär var sex till nio månader (utöver sedvanlig bugg-fastställande uppdateringar) kan vara ett bättre alternativ.

Om Microsoft är att lyckas med den här uppdateringen politik, mindre uppdateringar behöver förbättra. Även Mango kommer verkligen att bli en betydande uppgradering-lätt i samma storleksordning av ett IOS stora uppdatering-den mindre uppdateringar har hittills varit mer än en liten besvikelse, Microsoft inte har matchade en stadig rännil av nya funktioner som IOS skryta, vilket innebär att den funktionella skillnaden mellan plattformar har bara blivit större över Windows Phone livstid. Det är klart ett område som behöver förbättras, och den person som slutligen fyller den annonserade tjänsten kan vara ansvarig för att tillhandahålla denna förbättring.

Läs kommentarer på denna post

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar