torsdag 2 juni 2011

Netcom visar upp microSD-kort med inbyggd NFC godhet (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/01/netcom-shows-off-microsd-card-with-integrated-nfc-goodness-vide/:
Här är en intressant idé från ett kinesiskt företag som heter Netcom: lägga NFC förmåga att befintliga telefoner via microSD. That's right, snarare än att förlita sig på externa tillägg som upptar hamnar beslutade Netcom att passa NFC chips plus sina antenner till vanligt microSD-kort, men ändå lyckats klämma in upp till 8 GB NAND-minne på samma gång. Detta säker låter bekvämt, men det finns några varningar: Den första regeln är att varken bakstycke eller microSD-korthållaren bör göras av metall, och sedan det andra, märkte vi att på grund av den lilla antennen spolen, skanning kan bli knepigt om läsaren har en liten avkänningsområdet - du behöver för att placera telefonen i precis rätt plats, och slutligen måste telefonen en speciell bakgrund app för att kommunicera med NFC kretsar.

Demot såg vi använt en Java app som körs på en kinesisk dumbphone, och vi fick veta att Android kommer att vara i tur att få liknande stöd. Ack, kommer konsumenterna inte att kunna plocka upp en av dessa kort från butikerna, men Netcoms redan arbetar med en "topp tio" telefonens tillverkare på en kompatibel enhet om tre till sex månader, så håll ögonen öppna. Hands-on-video efter rasten.

Fortsätt läsa Netcom visar upp microSD-kort med inbyggd NFC godhet (video)

Netcom visar upp microSD-kort med inbyggd NFC godhet (video) som ursprungligen visades på Engadget , ons, 1 juni, 2011 17:42:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa |

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar