söndag 28 november 2010

DARWIN-OP humanoida avslöjade, redo att öppen källkod din robotteknik program

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/28/darwin-op-humanoid-revealed-ready-to-open-source-your-robotics/:
Nästa version av RoboCup kända DARWIN bot är ungefär redo att ge Nao en springa för dess pengar. Den nya DARWIN-OP från Robotis och Virginia Techs RoMeLa (leds av Dr Dennis Hong, som anslöt sig till oss på Engadget Visa tidigare i år) är precis på väg att landa, och de första bilderna på den färdiga sak har börjat cirkulera. Medan bot är konstruerad för att utföra, med sensorer och servon lämpliga för mer avancerade robotar, är huvudinriktningen av konstruktionen med öppen källkod och modulära karaktär hårdvara och mjukvara. Boten kan köpas som en produkt från Robotis, men CAD-filerna är allmänt tillgänglig och dess plastdetaljer kan tillverkas av slutanvändaren att spara pengar (du har en 3D-skrivare, eller hur?). Ryktet säger att roboten kommer att kosta runt $ 8.000, ungefär hälften av kostnaden för sitt stängd källkod Nao konkurrens. Den fullständiga avslöja för roboten beror på IEEE-RAS internationella konferensen om humanoida robotar för ett par veckor från nu.

DARWIN-OP humanoida avslöjade, redo att öppen källkod din robotteknik program som ursprungligen visades på Engadget on Sun, 28 Nov 2010 10:10:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Plastic Pals | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar