söndag 28 november 2010

Nokia leksaker med kontextmedvetna smartphone inställningar switchen, Jigsaw bättre sammanhang för program som detta

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/27/nokia-toys-with-context-aware-smartphone-settings-switch-jigsaw/:
Om Intel prognostiserad korrekt , är ramen framtiden för apps - enhetens utbud av sensorer kommer att avgöra var du är och vad du gör, och smart program kommer att gissa därifrån. Problem uppstår dock när man försöker att köra dessa accelerometrar, mikrofoner, antenner radio och GPS-utrustning ständigt på batteritiden på en genomsnittlig smartphone och avgöra vad rådata innebär, och det är där en grupp av Dartmouth forskare (och en Nokia lärd) försöker spel deras påstående. De har fått en bunt av algoritmer som kallas Jigsaw för iPhone och Symbian som påstår sig kunna att kontinuerligt rapportera vad du håller på med (om promenader, löpning, cykling eller bilkörning) oavsett var du placerar din enhet, och bara pingar den sensorer som behövs baserat på hur aktiv du är. (På gott och ont, Jigsaw också skuggar privatlivet oro är Intels cloud-baserad API kan höja genom att lagra all data på telefonen.)

Självklart, vi har haft en mycket grundläggande version av kontextmedvetna funktionalitet för år i en liten Android app som kallas Språk - som ändrar inställningarna i smartphone under mycket speciella villkor du anger (GPS-koordinater, WiFi platser, batteritid och mer ) och det råkar vara så att Esbo gör mycket samma sak med en app som kallas Nokia situationer. För närvarande på experimentstadiet, är situationer som en lång väg bort från den potential som ramverk som Jigsaw, men här kommer du inte behöva vänta - du kan ladda ner en beta för Symbian ^ 3, S60 5th Edition och S60 3,2 på vår källa länkar utan ytterligare dröjsmål.

Nokia leksaker med kontextmedvetna smartphone inställningar switchen, Jigsaw bättre sammanhang för program som detta ursprungligen dök upp på Engadget , lör, 27 Nov 2010 23:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink New Scientist | källa Nokia (1) , (2) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar