lördag 4 december 2010

Google köper talsyntes outfit Fonetisk Konst, planerar att använda Jack Donaghy röst för allt

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/04/google-acquires-speech-synthesis-outfit-phonetic-arts-plans-to/:
Har aldrig slå Google för att inte reinvestera lite av att Cheddar det stapling i Mountain View. Knappt två månader efter man trycker på avtryckaren på BlindType, Goog har El sjunkit nu en hemlig summa pengar i Fonetisk Konst, beskrivs som en talsyntes företag baserat i Cambridge, England. Naturligtvis har Googles slita dygnet runt i ett försök att bättre sitt tal teknik, och det ser ut som om den kunde klippa ut en hel del månader (eller år) av arbete med detta köp. Fonetisk Arts var känd för att vara på "framkanten av talsyntes, levererar teknik som skapar naturliga dator tal från små urval av inspelad röst," och vi får intrycket av att laget kommer att ges klarering märken ange Googles London-baserade teknik anläggning inom kort. Företagets egna Mike Cohen hoppas att detta kommer att hjälpa oss "röra sig lite snabbare mot att Star Trek framtiden" - ärligt talat, vi hoppas att få Jack Donaghy röst blivit de facto standard i under ett år. Vi hör några snubbar på 30 Rock har redan lekt med en prototyp ...

Google köper talsyntes outfit Fonetisk Konst, planerar att använda Jack Donaghy röst för allt som ursprungligen visades på Engadget , lör, 4 Dec 2010 08:08:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Den officiella Google-bloggen , Phonetic Konst | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar