lördag 4 december 2010

Påven vill ha en soldriven Popemobile, kanske får en

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/03/the-pope-desires-a-solar-powered-popemobile-might-just-get-one/:
Kom ihåg hur W sade amerikanerna var beroende av fossila bränslen? Tja, Aloisius Ratzinger (mer känd under sitt crew som 265-Cal ") är Joseph beroende av förnybar energi . Först hade han fotovoltaiska matriser installerad på taket av ett auditorium i Vatikanen. Sen hade han en sol kylsystem inbyggt i Vatikanen cafeterian. Nu vill påven sin mobil skottsäkra skal vara soldrivna. Samtidigt som vi vill gärna se några solceller gunga ut på taket på den anpassade Benz, skulle de förmodligen inte driva en hel del mer än hans DC påvliga läslampor - för detta ändamål, vi hoppas han går de praktiska rutt och installerar en PV rad på toppen av Popegarage och helt enkelt juice batterierna mellan sessioner ödmjukt vinkar till de myllrande massorna. Vad han och hans team spricka av energi specialister räkna ut, är vi säkra på kommer du att kunna läsa allt om det i nästa volym av energin i solen i Vatikanen, en bok som faktiskt existerar.

[Foto Remixed från katolska Westminster's flickr ]

Påven vill ha en soldriven Popemobile, kanske får en ursprungligen visades på Engadget sön, 3 december 2010 22:09:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Autoblog Green | källa Washington Post | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar