lördag 18 december 2010

ITU kapitulerar, medger att begreppet "4 G" kan tillämpas på LTE, Wimax och 'utvecklades 3G teknik "

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/18/itu-capitulates-admits-that-the-term-4g-could-apply-to-lte-w/:
Även den står fast vid definitionen av dess ursprungliga 4G specifikation - IMT-Advanced - som bara WiMAX 2 och LTE-Advanced är för närvarande kan tillgodose de ITU är att lätta på sitt tidigare rhetroic och medgav att begreppet "4G" realistiskt skulle kunna tillämpas "till föregångarna av denna teknik, LTE och WiMAX, och till andra utvecklats 3G-teknik som ger en betydande grad av förbättring i prestanda och kapacitet i förhållande till det ursprungliga tredje generationens system nu i bruk." Hela damm-up började när flygbolag runt om i världen som använder LTE och Wimax-nät (ahem, Sprint och Verizon) kastade de "4G" term runt mycket, mycket löst - och att deras kredit är näten obestridligen en generation bortom CDMA2000 och UMTS / HSPA, så om något skulle vi fel ITU för att lämna dagens moderna nätverk utan en generation att kalla sitt eget. Den "utvecklats 3G-tekniker" prat i ITU: s uttalande skulle synes även lämna utrymme för T-Mobile USA: s påstående att dess 21Mbps HSPA +-nätverket utgör 4G ... Så ja, slår ett för marknadsföringskampanjer. Givetvis av dessa lufttrafikföretag hade ingen någonsin planerat att böja till ITU: s rekommendationer ändå, så den härskande knappast har någon betydelse - bara veta att den sanna 4G hastigheter är fortfarande några år bort.

[Tack, Nate]

ITU kapitulerar, medger att begreppet "4 G" kan tillämpas på LTE, Wimax och 'utvecklades 3G-teknik " som ursprungligen visades på Engadget , lör, 18 Dec 2010 17:35:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Slashdot | källa ITU | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar