söndag 12 december 2010

Världens minsta batteri använder en enda nanowire kunde växtätande virus förbättra Li-ion celler tiofaldig

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/12/worlds-smallest-battery-uses-a-single-nanowire-plant-eating-vi/:
När det gäller att bygga bättre batterier, bygga elektroderna med större yta är nyckeln, och forskarna letar efter exotiska metoder för att locka små partiklar som de behöver. Vi har redan sett grafén och kolnanorör suga upp dessa elektroner, men University of Maryland har en annan idé - de använder den Tobacco viruset (TMV) för att generera användbara mönster av nanostavar på ytan av befintliga metall elektroder. Genom att ändra grodden och låta den göra sin sak och sedan belägga ytan med ett ledande film, de är genererar tio gånger så mycket energi kapacitet av en standard litium-jon-batteri samtidigt göra de otäcka bugg inert.

Under tiden var centrum för Integrated nanoteknik (Cint) vid Sandia Labs mer nyfiken på hur dessa små avgifter som faktiskt fungerar utan att förväxla skogen för alla träd, så att säga, så ett team av forskare som om att konstruera världens minsta batteri. Med en enda nanowire tenndioxid som anod, en bit av litium kobolt dioxid som katod, och rör lite flytande elektrolyt i mellan, tog de en mikroskopisk video av laddningen. Se det i alla dess gråa, goopy ära strax efter paus.

Fortsätt läsa Världens minsta batteri använder en enda nanowire,-ätande virus skulle kunna plantera förbättra Li-ion celler tiofaldig

Världens minsta batteri använder en enda nanowire, växtätande virus skulle kunna förbättra Li-ion celler tiofalt ursprungligen visades på Engadget on Sun, 12 Dec 2010 10:19:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TG Daily | källa PhysOrg , EurekaAlert | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar