söndag 16 januari 2011

Google försvarar H.264 bort från Chrome, säger WebM plug-ins kommer till Safari och IE9

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/16/google-defends-h-264-removal-from-chrome-says-webm-plug-ins-com/:
Google förnyade riktigt ordkrig när den sa att det var att släppa stöd för H.264 från Chrome HTML5 video tag förra veckan, men det verkar företagets redo och villig att driva sin WebM alternativa hårt - inte bara är maskinvaruavkodaren IP nu tillgängliga för VP8 format, men projektgruppen för närvarande iordningställande WebM plug-ins för Safari och Internet Explorer 9, varav ingen ingår i video codec själva. När den lilla frågan om huruvida något av detta är rätt drag för webben i stort, kommer vi parafrasera vad Google hade att säga för sig själv: H.264 licenser kostar pengar, Firefox och Opera inte stödjer H.264 heller , och stora företag som Google hjälper den lilla killen som värnare denna öppna alternativ. Vi måste säga, den eviga optimisten i oss är hejar på dem. Åh, och lingvisten i oss också.

Google försvarar H.264 bort från Chrome, säger WebM plug-ins kommer till Safari och IE9 ursprungligen visades på Engadget on Sun, 16 Jan 2011 02:02:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar