söndag 16 januari 2011

Tjuvar skada sydafrikanska trafikljus, når för saftiga SIM-kortet inälvsprodukter

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/16/thieves-damage-south-african-traffic-lights-reach-for-the-juicy/:
Johannesburg, hade Sydafrika sex hundra högteknologiska trafiksignaler, vardera med ett cellulärt modem och GPS-chip. Tanken var, om en krånglade, så skulle de ringa hem genast. Nåväl, det är planen inte fungerar så bra, eftersom endast två hundra är fortfarande i funktionsdugligt skick - vandaler splittrat resten för att få på deras SIM-kort, som orsakar trafikstockningar och olyckor. Tydligen är det regeringen som kort är en biljett till obegränsad gratis telefonsamtal efter tjuvarna - åtminstone fram till individuella enheter identifieras och deras behörigheter återkallas. I Johannesburg Vägverkets berättade Mail & Guardian att brottet ser ut som ett insiderjobb, eftersom endast de nya, SIM-utrustade signaler tycks ha varit riktad så långt. Skadeståndet hopar sig, med agenturen räkna det kommer att kräva ZAR 8,8 miljoner euro (ungefär $ 1.260.000) för att reparera de fyra hundra signaler för närvarande ur funktion. Naturligtvis är den myndighet undersöker olika sätt att bättre säkra trafikljus. Vi gissar att en övergång till CDMA är förmodligen från bordet. Embedded SIM , kanske?

Tjuvar skada sydafrikanska trafikljus, når för saftiga SIM-kortet inälvsprodukter ursprungligen visades på Engadget on Sun, 16 Jan 2011 08:08:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink The Guardian , Popular Science | källa Mail & Guardian , Joberg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar