söndag 16 januari 2011

Påslagen: Ringa ett samtal på Windows Phone 7

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/15/switched-on-making-the-call-on-windows-phone-7/:
Varje vecka Ross Rubin bidrar Tillslagen , en kolumn om konsumenternas teknik.

CES 2011 såg det premiär för vad som kan vara den största utmaningen till Wintel dominans persondatorer sedan Windows 95 cementerade sin position. Kombinationen av Android operativsystemet på ARM-processorer - ARMdroid om man så vill - tog det mesta av uppmärksamheten i det framväxande tablett kategori på produkter som enheter som Motorola Xoom och LG G-Slate . Men det var också tydligt att tillverkarna - inte inskränks av Cupertinian föreställningar om vilket operativsystem som är bäst lämpad för vilken typ av enhet - är villiga att ta den kombinationen i nya riktningar som kommer mycket närmare den bärbara datorn formfaktor. Ett tydligt exempel på detta var ASUS Eee Pad Slider . Om att ha tabletten åska stulits från Microsoft var inte tillräckligt för att göra företaget obekväm, klart att inkräkta design som denna var.

Och så, på Steve Ballmer's keynote, bolag meddelade att nästa version av Windows kommer att stödja inte bara x86 erbjudanden från Intel och AMD - själva närma sig ARM-liknande system-on-chips - men ARM motiv från företag som Qualcomm och NVIDIA också . Microsoft noterade att det nya chipet stöd begärdes av dess partner, vilket innebär att PC företag vill dra nytta av lång batteritid och tunn formfaktorer möjliggörs av ARM arkitekturer, men också ta med Windows "breda drivrutiner och programvara. Microsoft anser uppenbarligen tabletten en annan dator, om än att Windows "maskinvara och användargränssnitt skikt behöver stöd bättre. Men i slående tillbaka på Android evolution, Microsoft risker säkerheter skador på sin egen mobil OS. Kan Windows Phone 7 samexistera med en ARM-baserad version av den äkta varan?

Fortsätt läsa påslagen: Ringa ett samtal på Windows Phone 7

Påslagen: Att uppmana Windows Phone 7 ursprungligen visades på Engadget , lör, 15 Jan 2011 19:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar