lördag 1 januari 2011

Human Connectome Project kartor hjärnans kretsar, producerar super trippy grafik

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/01/human-connectome-project-maps-brains-circuitry-produces-super/:
En grupp forskare vid Human Connectome Project (HCP) har dela upp möss hjärnor som jul skinka ta reda på hur vi lagrar minnen, personlighetsdrag och kompetens - de skivor de gör, dock är 29,4 nanometer tjocka. Slutmålet är att köra dessa små skivor under ett mikroskop, skapa detaljerade bilder av hjärnan, och sedan sy ihop dem igen, så småningom skapa en fullständig karta i sinnet, eller connectome. Teamet, som består av forskare vid Harvard, UCLA, University of Minnesota, och Washington University, är fortfarande en lång väg från att skära upp en mänsklig hjärna, delvis på grund av lagring begränsningar - en bild av en en-millimeters kub av mus hjärnan använder om en petabyte minne. En mänsklig hjärna skulle kräva miljontals petabyte, och ett obestämt antal år, vilket spekulationer om att utbetalningen är inte värt mödan - även om vi är övertygade om HCP tapet möjligheterna är helt värt det.

Human Connectome Project kartor hjärnans kretsar, producerar super trippy grafik ursprungligen visades på Engadget , lör, 1 Jan 2011 10:29:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink NY Times | källa Human Connectome Project | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar