lördag 1 januari 2011

Library of Congress ögon National Film Registry streaming system

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/01/library-of-congress-eyes-national-film-registry-streaming-scheme/:
I den digitala tidsåldern, bibliotek över hela landet har alla letat efter sätt att vara relevanta och användbara som de fortsätter sin viktigaste uppgift att ge människor tillgång till media och utbildningsmaterial. För detta ändamål har Library of Congress tillkännagav planer på att göra val på National Film Registry tillgänglig för streaming på nätet. Naturligtvis, som den federala Times konstaterar i upphovsrättsinnehavare kanske några balk på förslag (det är svårt att föreställa George Lucas någonsin låta någon fritt ström Star Wars), men i teorin är detta inte en dålig idé, alls. "Jag hoppas att vi kommer att kunna arbeta fram något, säger bibliotekarie of Congress James Billington. "[Registret] har stor pedagogisk och inspirerande samt underhållning värde." Dessutom, om du inte ger barnen en lagliga, säkra sättet att titta på den klassiska WC Fields flick "Det är en gåva" (1934), kommer de bara att få det från illegala torrent sajter eller från killar sälja bootleg DVD med Penn Avenue i Garfield.

Filed under:

Library of Congress ögon National Film Registry streaming system publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 1 januari 2011 03:33:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Federal Times | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar