söndag 27 februari 2011

Forskare debut en-kubik-millimeter dator, vill sticka den i ögat

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/26/researchers-debut-one-cubic-millimeter-computer-want-to-stick-i/:
Denna AS-i-ännu-icke namngiven mini dator var formad som en implanterbar ögontrycket bildskärm för glaukom patienter, men dess skapare föreställa sig en framtid där vi alla krypa med den lilla buggers. Tar upp drygt en kubik millimeter av utrymme, saken stoppar en trycksensor, minne, tunnfilms-batteri, solcell, trådlös radio och låg effekt mikroprocessor alla i en mycket liten genomskinlig behållare. Processorn bakom den här lilla killen använder en "extrem" viloläge för att hålla det tupplur på 15-minuters intervall och suger upp 5,3 nanowatts vaket, och dess batteri rinner av 10 timmar av inomhusbelysning eller en och en halv timme av solens strålar. Använda sensor för att mäta ögontrycket och radion att kommunicera med en extern läsare, kommer spåret kontinuerligt utvecklingen av grön starr, utan pesky kontakter . Naturligtvis, galna vetenskapsmän bakom den ser fram emot en dag då den lilla enheten kommer att göra mycket mer, var och en av oss toting hundratals datorn implantaten över hela kroppen - ser ut som en ljus framtid för cyborgdom .

Forskare debut en-kubik-millimeter dator, vill sticka den i ögat publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 26 Feb 2011 17:43:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink CNET | källa University of Michigan | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar