söndag 27 februari 2011

Transphorm lovar brickless laptop laddare, energibesparing läskigheter

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/27/transphorm-promises-brickless-laptop-chargers-power/:
Stoppa oss om ni har hört den här innan . En mystisk nystartat företag verksamt i hemlighet under ett antal år, väcker miljoner i finansiering från några av de största aktörerna i branschen (i detta fall, Google och Kleiner Perkins Caufield & Byers) och meddelar, en banbrytande teknik som lovar att förändra allt . I detta fall Startup är ett företag som heter Transphorm, och genombrottet är en galliumnitrid teknik som lovar att förbättra AC / DC-omvandlare. Även om det kanske inte låter som det mest spännande i världen, säger företagets vd att man inte kunde bara drastiskt minska el förbrukas genom elektronik som för närvarande är beroende av kisel komponenter, men avsevärt minska storleken på komponenterna också. Ett bra exempel finns laptop laddare tegel, som Transphorm säger kunde minskas eller helt elimineras genom att bygga de nödvändiga komponenterna rätt in den bärbara datorn själv. Företaget ser också en stor möjlighet med elbilar, och i synnerhet datacentraler, som är en av de första marknaderna blir det inriktning. Naturligtvis komplett detaljer är fortfarande ganska ljus just nu, men företaget lovar att avslöja sina första produkter på bara två veckor, och du kan vara säker på att vi kommer att titta.

Transphorm lovar brickless laptop laddare, energibesparing läskigheter ursprungligen visades på Engadget on Sun, 27 Feb 2011 16:50:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Boing Boing | källa Transphorm , Technology Review | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar