söndag 27 februari 2011

Nexus S 2.3.3 uppdateringen justerar skärmens färgtemperatur, går vi ögon-on

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/27/nexus-s-2-3-3-update-adjusts-screens-color-temperature-we-go-e/:
Vi har hört rapporter om Nexus S " Android 2.3.3 uppdateringen lägger till en gul nyans till skärmen och till och med tvätta sina färger, men enligt Googles Ry Guy, sade plåster verkligen är avsett att justera bildskärmens färgtemperatur. Här är hela citat från Googles support forum:
"Med din nya OTA klar kan du märka en liten skillnad i hur färgerna visas på din Nexus S. För Nexus S, har vi justerat färgtemperatur inställningarna till mer exakt speglar mörkare färger på alla nivåer för ljusstyrka. Pepparkakor UI är mörkare, fann vi att färgerna var inte lika exakt när anordningen används vid lägre ljusstyrka. Till exempel användare rapporterade några att den ursprungliga färgtemperatur var för hög leder till några mörkare grått med en rödaktig ton, med den nya färgen temperaturen är detta inte längre fallet ".
Så medan denna display tweak är välmenande, det ser ut många commenters på både forumet och XDA-utvecklare är inte alltför nöjd med detta. Att vara nyfiken nördar som vi är gick vi vidare och manuellt uppdaterat vår egen Nexus S (och förresten, se till att matcha din build-numret med rätt patch). Som ni kan se i vår jämförelse bilder (tagna med samma inställningar manuell kamera och medelstora skärmens ljusstyrka), är den nya övergripande färgtemperaturen ingen tvekan subtilt varmare, även om dimmern ljusstyrka inte längre lider av ovan nämnda röd ton. Intressant, godkänna vi faktiskt denna förändring, och Super AMOLED display verkligen inte ser tvättas ut till oss, inte heller ser vi någon bullrig gitter att en del har rapporterats. Vi kan ju inte vara ensam. Tja, det finns bara ett sätt att lösa detta mysterium: om du råkar vara en karl Nexus ägare som är använt uppdateringen, varför inte ringklockan i nedan?

[Tack till alla som skickat detta i]

View Poll

Nex

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar