söndag 27 februari 2011

Weird Science kastar bara beanballs på kalla nätter

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/3Rv-B0UWJPw/weird-science-only-throws-beanballs-on-cold-nights.ars:

Att kasta värme i värme: Säg att du är en baseball pitcher. Vill du komma undan med beaning en motsatt smeten? göra det på en sval natt om du vill undvika repressalier, enligt ett gäng Dukes handelshögskolan fakultet. "Styrning för ett antal andra variabler", skriver de, "vi genomfört analyser som visar att sannolikheten för en pitcher träffa en smet ökar kraftigt vid höga temperaturer när flera av Pitcher's lagkamrater har drabbats av motståndarlaget tidigare i spelet. "

Capuchins få flickorna genom att gnida sig med sin egen urin: Massor av djur markera sitt territorium eller annonsera efter en partner med hjälp av feromoner i urinen (även fisk gör detta ). Capuchin apor dock ta ett extra steg för att säkerställa att det är ingen tvekan vilka enskilda var källan till feromoner: de kissa på sina händer och gnugga den över pälsen. För att bekräfta att detta har önskad effekt på damerna , lade forskarna vissa kvinnliga Capuchins i en MRI tub, och sedan utsatt dem för urin från vuxna och unga män. Svaren i honorna hjärnor var betydligt större när urinen kom från en vuxen. Jag misstänker samma vana kan få en lika stor respons från en mänsklig kvinnlig hjärna, men kanske inte av samma skäl.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar