tisdag 15 februari 2011

Intel arbetar med Symantec och Vasco för IPT, hårdvarubaserad säkerhetsåtgärder

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/15/intel-working-with-symantec-and-vasco-for-ipt-hardware-based-se/:
Intel arbetar med Symantec och Vasco för IPT, hårdvarubaserad anti-phishing åtgärder
Nätfiskare blir så bra och så många att även de mest tekniskt skickliga online bankirer bör tänka två gånger innan du skriver på det lösenordet. Även om det är en legit webbplats kan databaser vara infiltrerat och lösenord kan knäckas. Dags för något mer, då. Intel arbetar på det, att samarbeta med Symantec och Vasco på vad som i stort sett kallas Identity Protection Technology, eller IPT. Detta tech gör att en dator till, i hårdvara, skapa ett engångslösenord (OTP) att en kompatibel webbplats kunde acceptera. Att datorn skulle ha varit tidigare kopplats ihop med webbplatsen för att säkerställa att endast behöriga maskiner mönstra på. Det liknar den slumpmässiga nyckelbrickor generera du kan behöva logga in på VPN, men byggdes till Intels Core i3 , i5 och i7 -processorer. Naturligtvis kommer det inte hjälpa om du e-post ditt kreditkortsnummer till en så kallad vän som är förment strandsatta i några förment fjärran land, men det är framsteg.

Intel arbetar med Symantec och Vasco för IPT, hårdvarubaserad säkerhetsåtgärder publicerades ursprungligen på Engadget on Tue, 15 Feb 2011 04:28:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Registret | källa Intel | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar