lördag 12 februari 2011

Johnny Chung Lee gör DIY telepresence bot av en iRobot Skapa och en netbook

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/11/johnny-chung-lee-makes-diy-telepresence-bot-out-of-an-irobot-cre/:
De flesta av oss har inte $ 15.000 till släppa på en Anybot , trots att ha ett runt vore trevligt i fall vi inte känner för att lämna huset för att få lite kaffe . För att hjälpa de av oss med mer ödmjuka sätt, vår gamle vän Johnny Chung Lee (av Wiimote dataintrång och Kinect Dev Team ) har berömmelse utnyttjade sin enorma DIY talanger för att skapa en videochatt robot för den relativt futtiga summan av $ 500. Använda en iRobot Create ($ 250), netbook med Skype ($ 250), en kabel till en kontakt de två, och en viss kontroll mjukvara han skrivit själv, Lee byggde Mr en digital surrogat på de billiga. Johnny är inte den första personen att så utnyttja iRobot s dataintrång plattform , men han lagt till en ställning på toppen av roboten att få datorn närmare människors höjd, fäst en fisk-eye lins till webbkameran för bättre fjärrvisning och ens vissa re-ledningar så att netbook att ladda via Skapa basstation. Koden och du instruktioner är upp på sin blogg, så slog källan länken om du känner dig upp för att göra en själv. Verkar som Johnny Lee's sätta att Google 20 procent tid till god användning hittills - hålla dem komma. Kolla videon för denna senaste skapelse efter rasten.

Fortsätt läsa Johnny Chung Lee gör DIY telepresence bot av en iRobot Skapa och en netbook

Johnny Chung Lee gör DIY telepresence bot av en iRobot Skapa och en netbook som ursprungligen dök upp på Engadget på Fri, 11 Feb 2011 23:40:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Hack a Day | källa Procrastineering | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar