torsdag 17 februari 2011

Ryktas Dell inköp av AMD? Inte särskilt troligt

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/KWFSgS5UixM/dell-to-buy-amd-not-likely.ars:

Liksom tidvatten, återvände AMD buyout ryktet igår, denna gång med Dell som den påstådda köparen. Och ännu en gång, svarade börsen plikttroget genom att flytta aktiekurserna runt som spekulanter som startade och underblåst ryktet ingen tvekan tog deras vinster. Det finns så många problem med detta rykte när det uppstår, men de två viktigaste frågorna är (a) det är svårt att se en bra motivering för alla andra tekniska spelare att köpa AMD, och (b) Intel vill se till att AMD förblir oberoende och livskraftig (men inte alltför lönsamt).

Vad utlöste buyout rykten den här gången var ett tåg på hög nivå verkställande utgångar på AMD, som börjar med vd Dirk Meyer's avgång förra månaden. COO Robert Rivet och SVP av företagets strategi Marty Seyer meddelade förra veckan att de skulle vara efter Meyer ut genom dörren, vilket ledde till spekulationer om vad, exakt, är det som händer på chipmaker. En sträng med hög profil utgångar är alltid ett dåligt tecken, men det behöver inte betyda att det är försäljningen tid.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar