torsdag 17 februari 2011

Toyota att visa upp iQ EV prototyp, lägg den i produktion nästa år

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/17/toyota-to-show-off-iq-ev-prototype-put-it-into-production-next/:
Toyota har visat upp en elbil koncept baserat på dess iQ ultrakompakt för ett par år nu, men det verkar som det äntligen arbetat upp tillräckligt med förtroende för att verkligen sätta den i produktion. Det första steget på den vägen kommer att ske vid bilsalongen i Genève nästa månad, där Toyota kommer att visa upp en "nära-produktion" prototyp av sin iQ EO (inte nödvändigtvis det riktiga namnet), som tydligen mycket lik sin FT-EV koncept , men med en förbättrad lithium-ion batteri som utlovar en rad av 105 km (eller 65 miles) på en enda laddning. Förutsatt allt går som planerat kommer bilen sedan att sättas i produktion efter en del ytterligare tester senare i år, och Toyota kommer enligt uppgift att börja hyra ut den till konsumenterna någon gång under 2012 - Europa verkar vara först i kön för bilen, men det ska tydligen vara på väg till Nordamerika också.

Toyota att visa upp iQ EV prototyp, lägg den i produktion nästa år ursprungligen visades på Engadget tor, 17 Feb 2011 02:43:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Gas 2,0 | källa PhysOrg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar