onsdag 2 mars 2011

Designprojekt målar stadens WiFi-nätverk med ljus

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/01/design-project-paints-citys-wifi-networks-with-light/:
Vi har sett WiFi detektorer används för olika DIY-projekt tidigare, men inget riktigt gillar den här ganska ambitiösa projekt kokas upp av norska formgivarna Timo Armall, Jørn Knutsen, och Einar Sneve Martinussen. De byggde en fyra meter lång WiFi-upptäcka stav som kan skryta med 80 LED-lampor och bar den kring olika stadsdelar i Oslo, plocka upp signaler från olika styrkor från närliggande WiFi-nätverk hela vägen. Det är bara hälften av det, dock. Den verkliga kicker är att de också fångade det hela med lång exponering fotografier för att effektivt måla "osynliga terrängen" av WiFi-nätverk med ljus. Chef på tidigare avbrottet för en video och slå upp källan länkarna nedan för en närmare titt på hela processen.

[Tack, Christer]

Fortsätt läsa Design projekt målar stadens WiFi-nätverk med ljus

Designprojekt målar stadens WiFi-nätverk med ljus publicerades ursprungligen på Engadget on Tue, 1 Mar 2011 20:08:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Switched | källa Nearfield.org , Ti.mo (Flickr) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar