onsdag 2 mars 2011

Random House växlar e-bok prissättningsmodeller, rensar vägen för inträde i iBookstore

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/01/random-house-switches-e-book-pricing-models-clears-way-for-entr/:
Tja, det ser ut den sista stora holdout från Apples iBookstore kunde snart sällskap sina konkurrenter på Ios enheter - Random House tillkännagav idag att det är att överge sin nuvarande prismodell för e-böcker till förmån för den så kallade "byrå prissättning" som Apple insisterar på. Denna modell kräver utgivare att ställa in detaljhandelspriset för sina böcker med bokhandlaren få en 30 procent minskning på varje försäljning - i motsats till den traditionella grossistmodellen som låter detaljister fastställa priset för böcker och även sälja dem med förlust (som Amazon har gjort tidigare). Som Wall Street Journal noterar agency model har fått kritik av vissa (inklusive Random House tidigare) för att effektivt avskaffa diskontering och garanterar återförsäljarna en vinst på varje bok de säljer. Självklart House har Random ännu inte officiellt meddelat att den kommer att ansluta sig iBookstore leden, men denna nyhet inte certainly rada upp fint med en little event i morgon.

Random House växlar e-bok prissättningsmodeller, rensar vägen för inträde i iBookstore ursprungligen visades på Engadget on Tue, 1 Mars 2011 17:58:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink AllThingsD | källa Wall Street Journal | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar