onsdag 2 mars 2011

Prospero med robotar jordbrukaren robotically växter frön, gör människor ännu mer lata (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/01/prospero-the-robotic-farmer-robotically-plants-seeds-makes-huma/:
Let's face it - människor är lata , men otroligt flitig. Vi har sett allt från en egen säng att göra , till en kanal-växlare till ännu en beröringsfria tangentbord . Och nu är vi välsignade med en robot som växter frön för oss. Det stämmer, är den bild du ser ovan i fem ben maskin som har förmågan att slutföra alla nödvändiga åtgärder för att växa en växt. Tack vare en Parallax Propeller chip som är monterat på en Schmart styrelse, är Prospero kunna självständigt navigera i någon riktning och inte försvåra objekt. Det finns en sensor som ligger under dess kropp som känner av när fröna har använts. Om roboten upptäcker att marken är i behov av ett frö, det ska gräva ett hål, tappar frö, flytta jord tillbaka över hålet och sedan sprayfärg marken vit att notera att processen lyckades. Magen av bot är också utrustad med gödningsmedel och växtgifter, och Prospero kan "prata" (via IR) till andra robotar för att upprätthålla grödor och skapa effektivitet. Du kan kolla in en 48-sekunders klipp av plantering processen efter rasten. Eller, om du är en skörd-entusiast, träffa mer täckning länken för 5 minuters härliga gröna fingrar åtgärder.

Fortsätt läsa Prospero med robotar jordbrukaren robotically växter frön, gör människor ännu mer lata (video)

Prospero med robotar jordbrukaren robotically växter frön, gör människor ännu mer lata (video) som ursprungligen visades på Engadget on Tue, 1 mars 2011 18:26:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink PC World | källa Trossen Robotics | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar