fredag 4 mars 2011

Forskare hittar brister i neodymiummagnet kristallstruktur, fortfarande kär i sin personlighet

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/04/researchers-find-flaws-in-neodymium-magnet-crystalline-structure/:
Med tanke på Kinas ställning som världens största producent av sällsynta jordartsmetaller och sitt senaste böjelse för att minska exporten av prylarna, alla andra söker efter sätt att minska beroendet av sällsynta jordartsmetaller eller optimera användningen av dessa eftertraktade delar. Tja, neodym en av dessa sällsynta jordartsmetaller, och ett team från S: t Pölten-universitetet i Österrike nyligen upptäckt "störningar i den kristallina strukturen i neodymmagneter" att försvagar deras magnetiska fält - och därmed effekten av alla dessa elmotorer och hård enheter som använder sådana magneter. För nu är forskning pågår för att fullt ut förstå egenskaperna av neodymium och andra sällsynta jordartsmetaller, så att deras användning kan "optimeras." Vi är inte riktigt säker på hur vi ska dra nytta av allt detta optimering, men vi hoppas att det innebär billigare och mer kraftfulla prylar, TV-apparater, och bilar för oss alla.

[Bild källa: Thomas Schrefl]

Forskare hittar brister i neodymiummagnet kristallstruktur, fortfarande kär i sin personlighet publicerades ursprungligen på Engadget fre, 4 mars 2011 04:48:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Physorg | källa Österrikiska Science fonden | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar