fredag 4 mars 2011

Google och Microsoft går samman för att kämpa geotagging patent troll

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/8b4KPTcy-uU/google-and-microsoft-team-up-to-battle-geotagging-patent-troll.ars:

Även normalt ses som rivaler, och Google har Microsoft gått samman för att stämma ett patent troll , Texas företag geotagga Inc., och har sitt patent ogiltigförklarats. Sedan juli förra året har geotagga stämt minst 397 olika företag, bland annat Boeing, Pizza Hut, och Rolex, hävdar patentintrång. Microsoft och Google är tillsammans hävdade att patentet inte borde ha beviljats, på grund av förekomsten av prior art.

Patentet, 5930474 , omfattar alla system som skildrar geografiska data, antingen i form av en karta eller text, och sedan ger information om resurser (varor och tjänster) som finns inom detta geografiska område. Täckt system kombinerar geografi / kartläggning databaser, Yellow Pages stil databaser, och "lokalt innehåll" databaser, att limma ihop två och två genom att lagra vilka företag (etc) finns i ett visst geografiskt område.

De flesta eller alla av de 397 företag att bli stämd av geotagga Inc. är att bli stämd för att deras webbplatser innehåller Återförsäljare features-lägga på din postnummer, se butikerna i närheten, med den information som vanligtvis presenteras på en karta. Den nya kartan är i sin tur ofta tillhandahålls av Google Maps eller Bing Maps, vilket gör dessa företag Google och Microsoft-kunder.

De två företagen är att hävda att deras produkter och kundernas användning av dessa produkter inte gör intrång på någon av patentet är giltigt anspråk, och söker ett permanent förbud för geotagga Inc. från att stämma någon Microsoft eller Google kunder. Dessutom är de företag som vill ha några eller alla av de påståenden som görs i patentet ogiltigförklaras och hävdar att det var inför konst som USPTO borde ha beaktas vid beviljande av patent.

Patentet har själv haft en brokig historia. Arkiverat i 1996, som beviljades 1999 har det sålts och åter säljs av olika företag som är bosatta i några av världens skatteparadis inklusive Liechtenstein och Brittiska Jungfruöarna. Cirka två år sedan såldes för 119 miljoner till Antigua-baserade elektroniska betaltjänster företaget Ubixo Limited (tidigare M2 Global Ltd), och i juli 2010 Ubixo knoppades geotagga som ett separat bolag. Geotaggning är nu försöker att anskaffa kapital med en börsintroduktion . Geotaggning enda betydande tillgång är patent (även går så långt som stolt att skryta om det på sin hemsida ), vilket gör det en klassisk patent troll-det skapade inte patent och har inga produkter med hjälp av patent, det finns endast att stämma företag som man anser är intrång.

Google och Microsoft har hamnat på samma sida i patent strider förut. Enligt Microsoft långvariga mål mot XML företag i4i, som för närvarande överklagas av Microsoft, Google har lämnat in en amicus kort och uttryckte sitt stöd för Redmond ståndpunkt.

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar