fredag 4 mars 2011

Multi-core voltage regulator utnyttjar snabba spänning skalning för att bromsa din processor är slösaktiga vanor

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/04/multi-core-voltage-regulator-uses-fast-voltage-scaling-to-curb-y/:
Din processor kanske kan reagera på alla dina, ombytlig efterfrågan när det gäller att spotta ut de nummer som gör magin, men när det gäller att förvalta sin egen makt det är lite mer lata. Chips kan gaspådrag en enskild kärna förbrukning tillbaka, men gör det långsamt, ett problem som Harvard student Wonyoung Kim verkar grad att ha löst. Han skapade en on-chip multi-core voltage regulator som använder så kallad snabb-spänning skalning, en teknik att snabbt skära makt som drastiskt skulle kunna utöka batteritiden på mobila enheter - eller, du vet, göra det så att din speldator spelar inte dämpa belysningen ganska så illa när du drar det upp till gigahertz. Inga ord om när denna regulator kommer att börja göra ett framträdande i hemelektronik, men Kim har fått ett patent för sitt arbete, så du kan vara säker på att han kommer att göra bank när det gör det.

Multi-core voltage regulator utnyttjar snabba spänning skalning för att bromsa din processor är slösaktiga vanor ursprungligen visades på Engadget på Fri, 4 Mar 2011 01:44:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa PhysOrg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar