lördag 30 april 2011

Amazons moln långa avbrottet visar faran av komplexitet

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Q6ycfWdA09Y/amazons-lengthy-cloud-outage-shows-the-danger-of-complexity.ars:

Reddit, Foursquare och Quora var bland de många webbplatser som gick ner nyligen på grund av en långvarig avbrott, Amazons molntjänster. På torsdag 21 april, gick Amazon Elastic Block Store (EBS) offline, lämnar många Web och databasservrar beroende på att brytas lagring. Inte förrän Påskdagen (april 24) var service återställdes till alla användare. Amazon har nu publicerat en lång beskrivning som beskriver vad som gick fel och varför felet var båda så katastrofalt och så lång.

Amazon har cloud datacentraler data på fem platser runt om i världen, Virginia, norra Kalifornien, Irland, Singapore och Tokyo. Inom varje region är tjänster delas in i vad företaget kallar Tillgänglighet Zones: fysiskt och logiskt separata grupper av datorer. Denna konstruktion ger kunderna möjlighet att välja en nivå av redundans som de anser är mest lämpligt, webbhotell i flera regioner har den mest robusta, men de högsta kostnaderna. Hosting i flera Tillgänglighet zoner inom samma region är billigare, och skyddar mot problem som påverkar någon zon.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar