lördag 30 april 2011

Google ansikten $ 50.000.000 stämning över Android platsspårning

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/OcRjsI9HWz4/google-faces-50-million-lawsuit-over-android-location-tracking.ars:

Google och Apple har båda varit i nyheterna nyligen över detaljer om hur de båda företagens mobila operativsystem lagra och överföra Geolocation data. Efter en grupptalan väckts av två Tampa män riktar Apple över påstådda användarspårning är Google inför en liknande grupptalan in i Detroit på onsdagen.

Förra veckan var det avslöjat att IOS enheter cache en stor mängd lokaliseringsuppgifter i en fil som backas upp till användarnas datorer. Filen är dold från normal tillgång på iPhone och iPads, men är okrypterat, och om inte användarna också välja att kryptera IOS säkerhetskopior i iTunes, filen är också okrypterat. Medan någon skulle behöva fysisk åtkomst till någon av enheterna för att få information, uttrycktes farhågor att informationen kan användas för att spåra enskilda personer, och därmed äventyra deras privatliv.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar