lördag 30 april 2011

Datavetare tackla hårt, långvariga frågan om "det är vad hon sa '

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/29/computer-scientists-tackle-the-hard-long-lasting-question-of-t/:
Humor: det är vad som skiljer människor från maskiner, GLaDOS från HAL 9000, och även en bra chef från en stor boss. Under årtusenden humor var till synes unlearnable - antingen du hade det eller du inte - men två University of Washington dataforskare har knäckt en del av komedi koden. De har utvecklat en algoritm för att hitta potentiella antydningar i dagligt tal: en "Det är vad hon sa" detektor. Deras strategi, kallad "TVETYDIGHET via Noun Transfer" (Deviant), använder en "sexighet" rating för substantiv, adjektiv och verb, samtidigt analysera sannolikheten för liknande kombinationer som förekommer i erotisk litteratur. Högre värden signal högre TWSS potential, och forskarna har framgångsrikt testat sitt program med användargenererat innehåll från webbplatser som TWSSStories. Varför är detta användbart, frågar du? Det är en mer avancerade i naturligt språk behandling, hjälpa forskare kodifiera subtila fungerar mänskligt språk. Tänk: en dag, en softball som "Jag tycker att detta kött är för stor för min bullar" skulle få samma "smart" svar från din dator som från din unga vänner.

[Bild via Insley Unruh ]

Datavetare tackla hårt, långvariga frågan om "det är vad hon sa" ursprungligen dök upp på Engadget på Fri, 29 Apr 2011 21:38:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TechWorld Australien | källa University of Washington | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar