lördag 28 maj 2011

Microsoft manager team med tonåringar för att bygga en fusionsreaktor i sitt garage (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/28/microsoft-manager-teams-up-with-teens-to-build-a-fusion-reactor/:
Fusionsreaktor
Normalt, om en vuxen man talar om att bygga en fusionsreaktor och vill din 13-åriga hänga i sitt garage, skulle vi förvänta dig att le, backa långsamt, och kanske underrätta myndigheterna. Men om att människan är Microsoft program manager Carl Greninger Det finns ingen anledning att köra. Vetenskapen fanatiker rekryterat ett team på tonåringar, så unga som 13, och arbetade med dem för att bygga en Farnsworth-Hirsch Fusor - en (jämförelsevis) enkel kärnreaktor som krossar tillsammans atomer och producerar neutroner. Kolla in den nästan 20-min video efter rasten för att titta på en massa high-school elever generera boll av joniserat plasma. Och tänk, allt som i ditt garage är att "65 Mustang du svär du ska återställa en dag.

Fortsätt läsa Microsofts chef slår sig ihop med tonåringar för att bygga en fusionsreaktor i sitt garage (video)

Microsoft manager team med tonåringar för att bygga en fusionsreaktor i sitt garage (video) som ursprungligen visades på Engadget , lör, 28 maj 2011 02:02:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Kanal 9 | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar