lördag 28 maj 2011

Taktil Brush använder sensoriska illusioner så att du känner dig spel, filmer

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/28/tactile-brush-uses-sensory-illusions-to-let-you-feel-games-movi/:
TactileBrush
Dålig arachnophobes - det är illa nog att 3D-filmer kan göra det ser ut svärmar av åttabenta freaks strömmar ut på skärmen, nu Disney vill att du ska känna den läskiga kryp också. I ett förmodat försök att en upp dessa "4D" stolar som används på Shrek slott i Orlando, har företaget arbetat med vad de kallar Taktil Brush - en stol med en mängd av 12 vibrerande ringar som kan simulera allt från känslan av fortkörning runt en racerbana till den känsliga droppa av regn på ryggen. Två tekniker används: skenbara rörelse, som utlöser två motorer i snabb följd för att skapa illusionen av något som rör sig över huden, och fantom känsla, där två stationära vibrationer märks som en enda pirra mellan de två punkterna. Disney forskare demoed Taktil Borsta vid konferensen om mänskliga faktorer, i datorsystem i Vancouver med hjälp av ett racingspel, men hoppas att få den att rider nöjespark och biografer - som i rätta händer, bör leda till mer skrikande och minst några par våta byxor.

Taktil Brush använder sensoriska illusioner så att du känner dig spel, filmer publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 28 maj, 2011 13:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink NewScientist , Wired | källa Disney Forskning Pittsburgh | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar