onsdag 7 september 2011

Aktieägare kräver RIM att sälja sig själv eller sina patent, i kritiska öppet brev

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/07/shareholder-calls-for-rim-to-sell-itself-or-its-patents-in-crit/:
Saker blir bara dystrare för RIM . Med sina intäkter stagnerande och smartphone marknadsandel krymper är BlackBerry tillverkare nu inför nya ekonomiska påtryckningar från Jaguar Financial Group - en kanadensisk affärsbank och RIM aktieägare som är att uppmana företaget att göra en av två ganska obehagliga saker: sälja sig själv, eller sälja sin patentportfölj. I ett öppet brev till RIM: s styrelse, kritiserade Jaguar VD Vic Alboni tillverkaren för att inte ha "inspirera konsumenterna entusiasm" för sina produkter, och för att föra sina produkter till marknaden för sent. Och som aktiekurserna fortsätter att sjunka, tror Alboni det är dags att göra en förändring:

Status quo är inte acceptabelt, kan företaget inte sitta still. Det är dags för omvälvande förändring. Direktörerna måste gripa tyglarna för att maximera aktieägarvärdet innan mer marknadsvärdet är förlorad.

Jaguar inte ange storleken på RIM insats, men hävdade att kräva omvälvning på uppdrag av "andra stödjande aktieägare" som totalt inneha färre än fem procent av bolaget. Ontario-baserade företaget hoppas att en ny linje av QNX -baserade smartphones kommer att begränsa sin svacka, men Alboni inte låter så optimistisk. "Du kan inte lägga alla dina ägg i samma korg", sade han Bloomberg. "Styrelsen bör säga:" Tänk om dessa produkter inte panorera ut? " Du vill inte RIM att förvandlas till en annan Nortel. " En RIM taleskvinna, under tiden, avböjde att kommentera brevet. Hit upp källan länken nedan för att läsa det själv.

Aktieägare kräver RIM att sälja sig själv eller sina patent i kritiska öppet brev ursprungligen visades på Engadget on Wed, 7 sep 2011 07:47:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Registret | källa Jaguar Financial (PDF) , Bloomberg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar